Vill du vara med i vår fokusgrupp?

Vi vill göra den digitala servicen till våra besökare på socialstyrelsen.se ännu bättre. Det vill vi göra tillsammans med dig genom intervjuer och fokusgrupper. Vill du vara med?

Vi söker efter personer som på ett eller annat sätt jobbar inom hälso- och sjukvården eller socialtjänsten. Det är bra om du någon gång då och då besöker socialstyrelsen.se, men i övrigt behöver du inte ha någon specialkunskap om webb eller digitala tjänster. Vi är ute efter att förstå din vardag och hur Socialstyrelsen kan förbättra din vardag, med hjälp av digitala tjänster. Vi kommer i intervjuer och fokusgrupper fråga dig om vilka hinder du upplever idag och hur du skulle vilja göra istället. Läs mer nedan om vad det innebär genomföra intervjuer och fokusgrupper.

Vill du vara med så fyll i formuläret nedan, med dina personuppgifter och när du enklast kan vara med i arbetet. Skicka in din anmälan. Inom 1-2 veckor efter detta datum, tar vi kontakt via e-post för att boka in tid.

Om det blir väldigt många som anmäler sig förbehåller vi oss rätt att inte bjuda in alla.

Intervjuer
Att delta i en intervju innebär att man via telefon eller fysiskt möte svarar på ett antal frågor och för en diskussion med den person som genomför intervjun. En intervju tar normalt mellan 30-45 minuter och där har man möjlighet att föra dialog. Den som intervjuar har möjlighet att ställa motfrågor för att få en djupare förståelse om vad den som intervjuas menar.

Fokusgrupper
En fokusgrupp består av ett antal personer som ofta har någonting gemensamt. Det kan handla om att alla är verksamhetsutvecklare, socialsekreterare eller kanske att alla tidigare har använt en viss tjänst. Denna grupp träffas och diskuterar olika typer av frågor i grupp. Det kan handla om hur man har upplevt en viss tjänst och hur man skulle vilja att den vidareutvecklas. Det kan också handla om vilka förväntningar man har inför en lansering av något som Socialstyrelsen inte har idag, men planerar att inför som digital service. De här mötena brukar vara 1-1,5 timme och leds av någon från oss, som också fångar upp diskussionen och tar med det som kommer fram till det fortsatta arbetet.

* Se Hantering av personuppgifter

 

3 reaktioner till “Vill du vara med i vår fokusgrupp?

 • oktober 24, 2017 kl. 6:46 f m
  Permalink

  Hej
  Var kommer fokusgruppen kring den digitala nya servicen att träffas?

  Svar
  • oktober 30, 2017 kl. 12:02 e m
   Permalink

   Hej Cecilia! Beroende på var i landet deltagarna finns arrangeras fokusgrupperna. Jag ber teamet som arbetar med detta att kontakta dig direkt i denna fråga.

   Svar
  • oktober 30, 2017 kl. 12:53 e m
   Permalink

   Det har kommit ca 20 anmälningar till vår fokusgrupp och just nu är alla utspridda i hela Sverige. Kortsiktigt kommer vi därför att bara jobba med intervjuer över telefon. Om vi längre fram får fler personer från samma orter, samlar vi kanske på den aktuella gruppen på den orten. Vår grundtanke är att ni som är med i gruppen ska lägga så lite tid som möjligt på transporter. Vi hoppas att vi ska kunna uppnå det.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *